Telefon
WhatsApp
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli

Peki hangi uygulamaları, hangi şekillerde yaparak deri ürünlerin kullanım ömürlerini uzatabiliriz?

Delici, kesici aletlere dikkat!!

Kullandığınız deri ürünleri kesici, delici aletlerden uzak tutmanızı öneririz. Herhangi sivri bir yere takmamaya dikkat edin. Genel anlamda özen gösterilmesi gerekir.

Kendiniz tamir etmeye çalışmayın!

Kesilme, delinme, yırtılma gibi işlemler gördüyse deri ürününüz kendi başınıza tamir etmeye çalışmayın. Uzman ekiplere emanet ederek deri ürününüzün eski haline gelmiş bir şekilde teslim alabilirsiniz.

Zor lekelerde müdahaleyi uzman ellere bırakın!

Deri ürününüze bulaşan zor lekeleri kendi yöntemleriniz ile çözmeye çalışmak yerine bu işi profesyonel araç gereç kullanan uzman firmalara yaptırmanız deri ürününüz için daha iyi olur. Kendiniz boya, mürekkep gibi lekeleri çıkarmak için çabalarsanız deriyi deforme etme riskiniz yükselir.

Derinin hava almasını engellemeyin!

Deri, doğal bir malzemedir. Organik olduğu için hava alması gerekir. Bu nedenle hava almasının sağlanacağı ortamlarda muhafaza edilmelidir. Kesinlikle naylon gibi malzemelere sarılıp saklanmamalıdır. Kuvvetli ışıkta ya da yoğun güneş ışığında uzun süre tutmayınız. Aksi taktirde, renk değişmeleri ile veya solmalarla karşılaşabilirsiniz.

Vazelin ile temizleyin!

Derinin genel bakımı, genel temizliği açısından vazelin kullanılabilir. Deri mont zaman içinde sertleşiyor veya kuruyorsa, parlatmak için vazelin kullanabilirsiniz. Pamuğa vazelin sürerek montunuzun yüzeyini parlatabilirsiniz. Böylelikle deri yumuşayacak ve mont daha uzun ömürlü olacaktır. Natürel vazelinler hem deriyi besler hem de temizler. Ancak her zaman dediğimiz gibi önce derinin görünmeyen bir bölümünde test ederek renk değişikliği veya hasar vermediğinden emin olun.

Asla yıkamayın!

Deri montların deforme olmaması için yıkanmaması gerekir. Zaten mont etiketinin yıkama talimatlarında ‘yıkanmaz’ işaretini görmüşsünüzdür. Deri monta sadece kuru temizleme yapılır. Öte yandan eğer çok kirli değilse nemli bezle silebilirsiniz.

Giysinizi sağanak yağmur altında giymeyiniz!

Ürün ıslandığı takdirde, oda sıcaklığında asarak kurumaya bırakınız. Islak ya da nemli deriyi kurutmak için ısı kullanırsanız, ürünün natürel yağı kuruyacağı için giysiniz sert ve giyilmez bir hal alacaktır.

 

DERİ KIYAFETLER ÜTÜLENİR Mİ?

Deri kıyafetler hassas olan parçalardır. Çünkü deri doğal bir ürün olduğu için narindir. Deri kıyafetlerin kullanımını, kıyafetinizin talimatlarını dikkate alarak doğru şekilde yapmanız gerekir. Aksi durumda, deri kıyafetleriniz, zarar görebilir.

Normal şartlarda deri, son derece dayanıklı ve uzun ömürlü bir maddedir. Ancak sert bir darbeye, aşırı bir sıcaklığa, yoğun kir ve suya maruz kaldığında yıpranır. Ve ne yazık ki bazı yıpranmaların ise tamiri mümkün olmayabilir. Bu yıpranmalardan biri de deri kıyafetlerin yanlış ütülenmesinden meydana gelen yanma ve büzüşme durumudur. Ve olumsuzluk karşısında ise ne yazık ki bir çözüm yoktur.

Deri Kıyafet Ütülerken Dikkat

Tüm kıyafet türleri gibi deri kıyafetler de ütülenirler. Ancak bu ütüleme son derece hassasiyet ve özen gerektiren bir durumdur. Ütünün ısı ayarından ütülemenin tekniğine kadar ince ayrıntılara dikkat edilmemesi durumunda deri kıyafetinizi sonsuza dek kaybedebilirsiniz. Deri kıyafet ütülemede iki farklı ütüleme biçimi vardır. Bunlar, standart ütüleme ve buharlı ütülemedir.

DERİ CEKET NASIL BOYANIR?

Güneş ışığına fazla maruz kalmış deri ceketlerde bir süre sonra güneş lekeleri ve renk bozulmaları görülebilmektedir. Aynı şekilde uzun süre kullanılmayan ve kapalı bir alanda kalan deri ceketlerde de benzer sorunların yanı sıra deride çatlama meydana gelebilir. Yine yanlış kullanılmış, yoğun derecede suya ve sıvıya maruz kalmış, hatalı şekilde kurutulan deri ceket ve montlarda da kullanıma bağlı olarak eskime, yıpranma meydana gelebilir. Ancak tüm bu sorunları giderebileceğiniz basit bir yöntem de mevcut. Deri ceket boyama işlemi. Bu işlem sayesinde deri ceket ve montlarınızı ilk günkü o yeni sağlıklı ve mükemmel görüntüsüne kavuşturabilirsiniz.

Deri ürünlerin boyanmasında kullanılan özel boyalar bulunmaktadır. Bu boyaları kullanarak deri ceket ya da montlarınızı boyayabilirsiniz. Bu boyalar, parlatıcı astar ve kullanım talimatı ile beraber satılmaktadır. Ancak şunu da unutmamanız gerekir. Her deri boyası, her deri ürüne uygun değildir. Uzman ekiplere emanet etmekte fayda vardır.

DERİ TEMİZLEME ÜRÜNLERİ

Deri temizleme ürünlerini dikkatle seçin!

Deri türünüze uygun deri temizleme ürünü kullanın, ideal olanı deri montunuzun üretici firması tarafından üretilen veya tavsiye edulen bir ürünü kullanmanızdır. Deri mont temizleme spreyi ürününü derinin görünmeyen bir bölümünde test ederek renk değişikliği veya hasar vermediğinden emin olduktan sonra kullanın, daha sonra deriyi en az beş dakika havalandırın ve temiz bir bezle silin. Herhangi bir zarar gelmezse, ceketin etkilenen kısmını ürün talimatlarına uygun şekilde temizleyin.

Süet veya nubuk türleri için özel olarak üretilmiş deri mont temizleme spreyi ürünü uygulanması gerekir. Anilin, yarı anilin veya pigmentli deri, genel amaçlı bir deri temizleyici ile temizlenebilir, ancak her zaman dediğimiz gibi önce derinin görünmeyen bir bölümünde test ederek renk değişikliği veya hasar vermediğinden emin olun.

 

DERİ MONT KURU TEMİZLEME YAPILIR MI?

Evet deri mont kuru temizleme yapılır, fakat dikkatli olmalısınız. Ceketinizi deri konusunda uzmanlaşmış bir kuru temizleyiciye götürün. Yukarıdaki yöntemler ceketinizdeki lekeyi çıkarmazsa, özellikle deri temizleme hizmeti veren bir kuru temizleyiciye götürün. Kuru temizleyiciye ceketinizi vermeden önce derideki lekeyi nasıl temizleyeceğini bilip bilmediğini mutlaka sorun. Asla deri mont ve deri giysilerinizi bir çamaşır makinesinde veya elde yıkamayın.




Deri Ürünleri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

  1. Nazik Kullanım:

    • Deri ürünler hassas olduğundan, tırnak, anahtar veya bileklik gibi sert temaslardan kaçının.
  2. Lekelenme Durumunda Hızlı Müdahale:

    • Lekelenme olursa hızla müdahale edin. Sabunlu su gibi malzemeler lekeleri çıkarmak için yeterli olabilir.
  3. Islanma Durumunda Kurutma:

    • Islanan deri ürünleri gölgelik bir alanda kendiliğinden kurumaya bırakın. Yüksek ısı deriye zarar verebilir.
  4. Düzenli Temizlik:

    • Deri ürünlerinizi düzenli olarak temizleyin. İç ve dış yüzeyi nemli bir bezle nazikçe silin.
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli
Deri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli